Nyt medlem

Svendborg Kajakklub

Medlemskab

Svendborg Kajakklub optager nye medlemmer i henholdvis:

• havkajak
  • turkajak

Der er 2 muligheder for at blive optaget som nyt medlem i Svendborg Kajakklub:

• Du er allerede uddannet i kajakroning til niveau 2 i EPP. Enten fra en anden klub eller fra

et af de mange kajakkurser som findes rundt i landet.

• Du bliver uddannet i Svendborg Kajakklub på et af klubbens kurser til EPP2.

Hvordan bliver du "frigivet?" (frigivet=må ro alene)

Medlemmer som er frigivet i en anden klub eller har været på kajakkursus, skal fremvise kursusbevis med minimum 35 timers undervisning eller EPP2 bevis samt at have roet min. 75 km i havkajak eller 100 km i turkajak indenfor det sidste år. Hvis det nye medlem mangler km kan disse roes på klubbens fællesroninger eller i følge med en instruktør.

Nye medlemmer skal demonstrere deres kunnen for en af klubbens instruktører, og vise en selventring på dybt vand for et bestyrelsesmedlem, for at blive optaget som frigivet medlem. Der kræves også en svømmeprøve på 600 meter.

Nye medlemmer som ikke har tilstrækkelig uddannelse/færdighed til at blive frigivet skal på begynderkursus i Svendborg Kajakklub eller på kursus ved ekstern udbyder.

Hvis du deltager i et begynderkursus i Svendborg Kajakklub bliver du uddannet til EPP2.

Hvad kræver vi af dig som begynder?

• Du skal være fortrolig med vand - også når det er dybt, bølget og dejlig koldt! (vi starter i

maj vandtemperatur ca. 10 gr.).

• Du må ikke lide af sygdomme, der kan medføre pludselige bevidstløshedsanfald.
  • Du skal aflægge en svømmeprøve på 600 m i svømmehal.
  • Du skal ro 100 km.(turkajak) – 75 km. (havkajak) med en instruktør.
  • Du skal bestå entringsprøven. (Dvs. at du uden hjælp selv kan komme op i kajakken på

et sted hvor du ikke kan bunde. Denne øvelse gøres 2 gange. Herefter roes kajakken ind

til land.)

• Du skal i teori og praksis lære at håndtere kajakken, roteknikker, sikkerhed, vind-, vejr-

og strømforhold, samt de sociale muligheder og forventninger for et aktivt klubliv i

Svendborg Kajakklub.

• Du skal have tid til at passe dit kajakkursus. Du skal regne med at hver gangs roning

tager 2½ - 3 timer.

• Du skal også påregner tid til socialt samvær med dine klubkammerater.

Vi er meget kede af frafald på holdene, da det går ud over såvel de frivilligt arbejdende instruktører, samt de interesserede, som IKKE fik plads på begynderholdene! Så tænk venligst dette igennem på forhånd.

Optagelse på begynderkurserne i Svendborg Kajakklub..

Optagelse på begynderkurserne sker i marts måned ud fra de personer, som er tilmeldt på ventelisten. Begynderkurserne varer ca. 2 måneder og starter ca. 1. maj.

Ventelisten.

Bliver nulstillet hvert år 1. maj. Så hvis du ikke er blevet kontaktet inden da i indeværende år og stadig ønsker at stå på ventelisten til det følgende år, skal du skrive til ventelisten igen.

Tilmelding til ventelisten.

Vil du med på èt af Svendborg Kajakklubs begynderkurser skal du tilmelde dig på ventelisten til kurser. Det gør du online på dette link

Instruktørerne sammensætter kurserne udfra de tilmeldte på ventelisten og giver naturligvis besked til den enkelte..